2007-06-06

Šeimininko požiūris: aš - gaujos vadas

Užtikau įdomų straipsniuką internete apie dominavimo sutrikimus patiriančius šunis.


Nežinau dėl šiame straipsnyje siūlomo metodo, tačiau faktas: žmonės, kurie mažiau cackinasi su šunimis (nekalbu apie agresią, mušimą, klykavimą ant šuns, ko neturi būti apskritai), yra šunų pripažįstami gaujos vadais.
Mano brolis geriausias pavyzdys. Jam natūraliai išeina su Pinkiu elgtis taip, kad Pinkis jo kuo puikiausiai klauso, paiso, nekvailioja prie jo, galų gale pasitinka mano brolį taip, kaip straipsnyje rašoma: "kaip seniai seniai matytą savo gerąją močiutę":)

Iš tiesų - ne prievarta šuniui turi būti aiškinama, kas čia šeimininkas, o visa šeimininko elgesio visuma, požiūriu į šunį. Reikia nustoti galvoti, kad šuo galvoja kaip žmogus. Reikia pradėti elgtis kaip elgtųsi gaujos vadas. Ramus ir užtikrintas.

Straipsnyje siūlomas įdomus būdas, kaip įtiktinti problematišką šunį, kuris griebiasi agresyvaus kandžiojimosi, kad šeimininkas - jo vadas. Siūloma ignoruoti šunį 48 valandas. Ne izoliuoti jo fiziškai, o socialine prasme. Po tų dviejų parų šuniui turėtų palengvėti, nusimetus nuo petukų didžiulę naštą, kurią jis prisiima, manydamas, kad bosas namie - jis. Įdomu. Tačiau čia man kraštutinumais kvepia. Nors gal verta būtų pabandyti, jeigu šuo demonstruoja agresiją, jausdamasis alfa šuniu. Pinkis tikrai ne toks:) Todėl apsiribosime taisyklių kūrimu. Jeigu Pinkis prašosi dėmesio, jis jo pastaruoju metu negauna. Gauna tada, kai aš nusprendžiu. Dažnai "nusprendžiu" po kelių minučių, bet tik tuomet, kai jis jau būna nusiraminęs ir nebezyzia. Kol kas anksti kalbėti apie rezultatus. Tačiau aš kaip šeimininkė ir toliau bandysiu įkalti pirmiausia sau į galvą tą požiūrį. Aš gaujos vadas. Pinkis - mano begalinė meilė, tačiau jis man nevadovauja ;)




2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sėkmės :)

Aušra (ir Pinkis) rašė...

Dėkoju:)